miércoles, 19 de enero de 2011

Probablement el millor de Nord-Amèrica

Whistler és una estació alpina situada aproximadament a dues hores per carretera al nord de la ciutat de Vancouver a la  Columbia Britànica, Canadà.

Està considerada l’estació d’esquí més gran de tot Nord-Amèrica, i la millor estació alpina de Nord-Amèrica segons la revista Ski Magazine. Està formada per dues muntanyes Whistler i Blackcomb unides al mig per una vila dissenyada per vianants. Les dues muntanyes tenen un total de 200 pistes d’esquí de diferents nivells de dificultat, cinc parcs de snowboarding i 3 de half pipe. Un total esquiable de 3,300 hectàrees , i un promig de 10 metres de neu per any. L’estació té 38 telefèrics que permeten l’accés  fins a una altura de 1609 metres sobre el nivell del mar. Gràcies a la gran quantitat de remuntadors, l’estació té capacitat per 61.407 esquiadors/hora.
Whistler té una 14.000 habitants. Dos milions de persones visiten Whistler anualment, per la pràctica de l’esquí a l’hivern i mountain bike a l’estiu. Aquest poble, com ells el consideren, ha rebut nombrosos premis de disseny i ha estat votat com un dels destins preferits dels nord-americans.
La temporada de esquí generalment s’inicia a finals de novembre  fins finals d’abril a Whistler i a finals de maig a la zona Blackcomb.
Les pistes estan obertes de les 8:30 del matí fins a les 4 de la tarda. Existeix la possibilitat de gaudir de l’apre-esquí a la vila amb gran nombre de restaurants, bars i discoteques.
Cal destacar a Whistler com  estació anfitriona, junt amb Vancouver de les Olimpíades d’hivern del 2010 i dels Jocs Paralímpics.

Per a més informació feu click aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario