lunes, 24 de enero de 2011

L’estació d’esquí més atípica de l’hemisferi Nord

Passo dello Stelvio és un resort alpí situat al llindar dels Alps italians i suissos en el poble d’Stelvio, a la província de Bolzano a la regió de Trentino-Alto Adigio. Aquesta estació d’esquí és atípica, ja que la temporada “hivernal”, és a dir, quan obre les portes no és fins a finals de maig, i està oberta fins a principis de novembre, més o menys. Aquest fet és degut a la posició geogràfica del Pas, ja que a l’hivern la carretera per la qual s’ha d’anar queda totalment colgada de neu i fa inaccessible l’arribada a dal de tot de les pistes.



Passo dello Stelvio, com a glacera que és, té una cota màxima de 3012 metres i la seva base és de 1225, s’han d’agafar 2 telefèrics per arribar fins dalt de tot. L’estació disposa de 20 quilòmetres de pistes, sent així una de les estacions d’estiu més grans d’Europa, amb un nivell d’uns 700 metres i amb un total de 8 remuntadors al servei dels esquiadors, a diferència de la majoria de glaceres no tanca a les 13:00 i tanca a les 17:00, degut a que l’estat de la neu encara és molt bo.
Finalment només dir que aquest resort és utilitzat per molts equips nacionals d’esquí per poder esquiar durant el nostre estiu, i així no haver d’anar a Nova Zelanda o Sud Amèrica; és la principal utilitat, ja que els turistes no acostumen a anar-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario